Menu
0
Ambachtelijke chocolade
Fysieke winkels in Amsterdam
Snel geleverd
Luxe verpakt
02Jun2023
Herkomst Italiaans ijs

Herkomst Italiaans ijs

Bij van Soest verkopen wij het allerlekkerste, ambachtelijke Italiaanse schepijs. In deze blog vertellen wij jullie meer over de herkomst van het ijs en over onze Pozetti’s.

Het is niet verwonderlijk dat Italiaans ijs, ook wel gelato, al eeuwenlang een belangrijk onderdeel is van de Italiaanse keuken. De geschiedenis van Italiaans ijs gaat terug tot de tijd van de oude Romeinen, die al bekend stonden om hun kennis over het maken van ijs. Zo was het eerste ijs een mengsel van sneeuw, fruitsiroop en honing. In de Middeleeuwen werd het maken van ijs verfijnd en verbeterd en werd het een belangrijk onderdeel van de aristocratische keuken in Italië.

Vanaf de 18e eeuw kregen ook andere Europese landen lucht van het fenomeen. Hierdoor werd in 1843 de eerste ijsmachine ontworpen. Tegenwoordig is gelato nog steeds enorm populair in Italië en ook ver daarbuiten!

Italiaans ijs is een van de meest iconische en geliefde desserts ter wereld. Gelato kenmerkt zich doordat het langzaam gedraaid wordt. Hierdoor komt er zo min mogelijk lucht bij wat het een fluweelzachte textuur geeft. Het is dus romiger en zachter dan gewoon ijs en het heeft een veel intensere smaak dan andere soorten ijs. Naast Gelato, kennen we bij van Soest ook sorbet ijs. Dit ijs kenmerkt zich doordat er geen zuivel en ei in zit. Het is ijs op waterbasis en dus ook volledig vegan!

Bij van Soest vind je deze heerlijke Italiaanse ijsbeleving, maar dan in Amsterdam! Ons ijs bewaren wij in pozzetti, zoals de Italianen dat vroeger deden. Dit doen wij om de beste Italiaanse ijssensatie te kunnen leveren. Deze afgesloten potjes garanderen een constante temperatuur en de minste licht- en luchtverontreiniging. Zo droogt het ijs niet uit en blijft het van de beste kwaliteit. En dat proef je!

Wil je meer weten over de smaken die we verkopen? Kijk dan vooral ook naar onze andere blogpost. Hier bespreken wij al onze heerlijke smaken en geven we tips over hoe je ons ijs overheerlijk kan combineren! Benieuwd geworden naar ons ijs? Kom gezellig langs in één van onze winkels!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.