Menu
EUR
  • Ambachtelijk bereid in Amsterdam
  • Snel verstuurd en gratis vanaf 75 EUR
  • Feestelijk verpakt
  • Altijd vers

Duurzaamheid

Bij Van Soest Chocolatier streven we ernaar om niet alleen de beste chocolade te leveren, maar ook om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. We geloven in het belang van duurzaamheid en eerlijke handel in de cacaoketen. Daarom zijn we er trots op samen te werken met het Cocoa Horizons programma en een positieve impact te hebben op de levens van cacaoboeren en hun gemeenschappen.

 Elke keer dat je een stukje chocolade van Van Soest koopt, draag je bij aan het Cocoa Horizons programma. Dit programma investeert een deel van de opbrengst in het trainen van cacaoboeren en het verstrekken van landbouwuitrusting, waardoor zij experts worden in hun vakgebied. Deze trainingen resulteren in een superieure kwaliteit van cacaobonen, wat zich vertaalt naar de heerlijke smaak van onze chocolade. Dankzij jouw aankoop kunnen deze boeren een beter leven opbouwen door middel van duurzame cacaoteelt.

Steun aan cacaoboeren
Onze chocolade ondersteunt rechtstreeks cacaoboeren door het kopen van cacaobonen van landbouwgroeperingen. Dit zorgt ervoor dat boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun oogst, waardoor ze hun levensomstandigheden kunnen verbeteren en investeren in hun plantages.

Jouw steun aan empowerment van vrouwen en jonge boeren
Een deel van de opbrengst van onze chocolade wordt geïnvesteerd in trainingsprogramma's voor vrouwen en jongeren in West-Afrika, waardoor ze succesvolle ondernemers kunnen worden in de cacaoteelt. Jouw steun draagt bij aan de financiële onafhankelijkheid van vrouwen en helpt jonge boeren om te groeien tot succesvolle ondernemers.

Een persoonlijk inzicht: Franny's bezoek aan de cacaoplantages in Tanzania
Als eigenaresse van Van Soest Chocolatier reisde ik naar Tanzania om de cacaoplantages te bezoeken en te ervaren hoe ons partnerschap met Cocoa Horizons een verschil maakt in de lokale gemeenschappen. Samen met de  foundation bieden we boeren toegang tot trainingen, landbouwgereedschappen en financiële premies. Daarnaast ondersteunen we lokale gemeenschappen bij de bouw van klaslokalen, kinderbescherming en ziektekostenverzekering voor duizenden boeren en hun gezinnen.

In Tanzania worden cacao-inkopers per district door de boeren zelf verkozen, wat zorgt voor een transparante prijsvorming en eerlijke handel. Boeren ontvangen trainingen om hoogwaardige cacao te produceren op een duurzame en verantwoorde manier.

Door de aankoop van onze chocolade draag jij bij aan deze belangrijke initiatieven en verbeter je niet alleen je eigen smaakervaring, maar ook de levens van cacaoboeren en hun gemeenschappen over de hele wereld.

Geniet van elke hap van onze chocolade, wetende dat jouw keuze bijdraagt aan een betere toekomst voor iedereen. Samen maken we een verschil.

 

 

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »