Menu
0
Ambachtelijke chocolade
Fysieke winkels in Amsterdam
Snel geleverd
Luxe verpakt
02Jun2023
Herkomst Italiaans ijs

Herkomst Italiaans ijs

Bij van Soest verkopen wij het allerlekkerste, ambachtelijke Italiaanse schepijs. In deze blog vertellen wij jullie meer over de herkomst van het ijs en over onze Pozetti’s.

Het is niet verwonderlijk dat Italiaans ijs, ook wel gelato, al eeuwenlang een belangrijk onderdeel is van de Italiaanse keuken. De geschiedenis van Italiaans ijs gaat terug tot de tijd van de oude Romeinen, die al bekend stonden om hun kennis over het maken van ijs. Zo was het eerste ijs een mengsel van sneeuw, fruitsiroop en honing. In de Middeleeuwen werd het maken van ijs verfijnd en verbeterd en werd het een belangrijk onderdeel van de aristocratische keuken in Italië.

Vanaf de 18e eeuw kregen ook andere Europese landen lucht van het fenomeen. Hierdoor werd in 1843 de eerste ijsmachine ontworpen. Tegenwoordig is gelato nog steeds enorm populair in Italië en ook ver daarbuiten!

Italiaans ijs is een van de meest iconische en geliefde desserts ter wereld. Gelato kenmerkt zich doordat het langzaam gedraaid wordt. Hierdoor komt er zo min mogelijk lucht bij wat het een fluweelzachte textuur geeft. Het is dus romiger en zachter dan gewoon ijs en het heeft een veel intensere smaak dan andere soorten ijs. Naast Gelato, kennen we bij van Soest ook sorbet ijs. Dit ijs kenmerkt zich doordat er geen zuivel en ei in zit. Het is ijs op waterbasis en dus ook volledig vegan!

Bij van Soest vind je deze heerlijke Italiaanse ijsbeleving, maar dan in Amsterdam! Ons ijs bewaren wij in pozzetti, zoals de Italianen dat vroeger deden. Dit doen wij om de beste Italiaanse ijssensatie te kunnen leveren. Deze afgesloten potjes garanderen een constante temperatuur en de minste licht- en luchtverontreiniging. Zo droogt het ijs niet uit en blijft het van de beste kwaliteit. En dat proef je!

Wil je meer weten over de smaken die we verkopen? Kijk dan vooral ook naar onze andere blogpost. Hier bespreken wij al onze heerlijke smaken en geven we tips over hoe je ons ijs overheerlijk kan combineren! Benieuwd geworden naar ons ijs? Kom gezellig langs in één van onze winkels!

Recent articles

Leave a comment

Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Subscribe

Create an account

By creating an account with our store, you will be able to move through the checkout process faster, store multiple addresses, view and track your orders in your account, and more.

Register

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€0,00
Order for another €75,00 and receive free shipping

Calculate shipping costs

No shipping methods found for this country