Menu
0
Ambachtelijke chocolade
Fysieke winkels in Amsterdam
Snel geleverd
Luxe verpakt

Fairtrade

Van Soest op bezoek bij de cacaoplantages in Tanzania 


Eigenaresse Franny Van Soest reisde af naar Tanzania om te ervaren hoe het eraan toe gaat op de cacao plantages. Het fermentatieproces is op de voet gevolgd, hierbij werd tevens gelet op de werk omstandigheden van de boeren.

''Wij helpen boeren om de productiviteit en kwaliteit van cacao te verhogen.''

Wij helpen boeren om de productiviteit en kwaliteit van cacao te verhogen. Samen met de Cacoa Horizons Foundation bieden we de boeren toegang tot trainingsprogramma’s, landbouw gereedschappen en financiële premies. Daar buiten worden de plaatselijke gemeenschappen gesteund bij de bouw- en inrichting van klaslokalen, kinderbescherming en bij ziektekostenverzekering voor duizenden boeren en hun gezinnen.

''De cacao inkopers per district worden in Tanzania zelf door de boeren verkozen.''

Van Soest staat voor transparante prijsvorming en eerlijk zaken doen. De cacao inkopers per district worden in Tanzania zelf door de boeren verkozen, meestal  is dit een mede dorpbewoner die het vertrouwen van de boeren heeft. Tevens krijgen de boeren trainingen aangeboden om goede kwaliteit cacao te produceren en om er zeker van te zijn dat er duurzaam en verantwoordelijk wordt geproduceerd.

In Lubele, in de buurt van Kyela, bevindt zich de school met onlangs gebouwde klaslokalen, waarvan er drie momenteel nog gebouwd worden. Op deze school krijgen 1.350 leerlingen les, dankzij de geboden support. 90% van de ouders van de kinderen op deze school is werkzaam op de cacao plantages.

 

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Subscribe

Create an account

By creating an account with our store, you will be able to move through the checkout process faster, store multiple addresses, view and track your orders in your account, and more.

Register

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€0,00
Order for another €75,00 and receive free shipping