Van Soest opent tweede vestiging in Amsterdam
In deze spannende tijd, waarin helaas de ene na de andere winkel op slot gaat, openen ondernemers Franny en Rachel op 21 november de tweede vestiging op de Zeilstraat in Amsterdam. Hun eerste winkel op het Frederiksplein is zo succesvol dat uitbreiding een logische vervolgstap is. Onze wens om heel Amsterdam te laten genieten van onze chocolade volgens familierecept is werkelijkheid geworden.
Familiebedrijf
Het openen van een tweede vestiging is een belangrijk statement. Franny van Soest: “Na corona kan het alleen maar beter worden. Ik ben ondernemer en wil blijven ondernemen. We maken mensen blij met chocolade, de chocolaterie is een winkel voor de hele buurt en iedereen die van chocolade en ambachtelijk ijs houdt. Tegelijkertijd ben ik er ontzettend trots op dat ik het vak heb doorgekregen van mijn vader en nu ook doorgeef aan mijn dochter Rachel, met wie ik deze vestiging opzet. Dit familiegevoel is iets wat wij ook met onze klanten willen delen. Zeker in de decembermaanden, waarin onze chocoladeletters en kerstbonbons niet aan te slepen zijn”.
Eindejaarsdrukte
Ze vervolgt “Bedrijven weten ons in tijden van corona gelukkig nog te vinden om relaties en werknemers met onze chocolade een hart onder de riem te steken. Wij hebben ingespeeld op deze vraag en versturen de lekkerste chocolade per stuk naar de verschillende adressen, we organiseren de verzending van deze pakketjes van A tot Z voor hen.
Kansen voor iedereen
Van Soest vindt het niet alleen belangrijk om mensen gelukkig te maken met chocolade. Het bedrijf wil mensen ook kansen bieden. Daarom is van Soest gestart met het aanbieden van werk aan vluchtelingen. “Dit werk is het leukste wat er is, en als je die mentaliteit ook hebt ben je welkom in ons team. We hebben James aangenomen op basis van zijn enthousiasme, en we gaan samen onderzoeken of we hem kunnen opleiden tot chocolatier”.
21 november opening
Aanstaande zaterdag opent de winkel op de Zeilstraat. De normale activiteiten kunnen niet doorgaan, zoals het versieren van chocoladeletters door de kinderen uit de buurt. In plaats daarvan zijn er 'do it yourself- pakketten’ voor thuis. Alle producten zijn beschikbaar in de winkels of online verkrijgbaar.