DUURZAAMHEID

 

Van Soest op bezoek bij de cacaoplantages in Tanzania 


Eigenaresse Franny Blauwendraat reisde af naar  Tanzania om te ervaren hoe het eraan toe gaat op de cacao plantages. Het fermentatieproces is op de voet gevolgd, hierbij werd tevens gelet op de werk omstandigheden van de boeren.

Wij helpen boeren om de productiviteit en kwaliteit van cacao te verhogen. Daar
buiten worden de plaatselijke gemeenschappen gesteund bij de bouw- en inrichting van klaslokalen en bij ziektekostenverzekering voor duizenden boeren en hun gezinnen.

Van Soest staat voor transparante prijsvorming en eerlijk zaken doen. De cacao inkopers per district worden in Tanzania zelf door de boeren verkozen, meestal  is dit een mede dorpbewoner die het vertrouwen van de boeren heeft. Tevens krijgen de boeren trainingen aangeboden om goede kwaliteit cacao te produceren en om er zeker van te zijn dat er duurzaam en verantwoordelijk wordt geproduceerd.

 


 

 

In Lubele, in de buurt van Kyela, bevindt zich de school met onlangs gebouwde klaslokalen, waarvan er drie momenteel nog gebouwd worden. Op deze school krijgen 1.350 leerlingen les, dankzij de geboden support. 90% van de ouders van de kinderen op deze school is werkzaam op de cacao plantages.
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x