Menu
0
Ambachtelijke chocolade
Fysieke winkels in Amsterdam
Snel geleverd
Luxe verpakt
27Jan2023
De oorsprong van chocolade

De oorsprong van chocolade

Bij van Soest maken wij al sinds 2008 de lekkerste chocolade volgens familierecept. Al deze heerlijke producten komen voort uit het belangrijkste ingrediënt: cacao. Wat is dat eigenlijk en hoe is dat ontstaan? In deze blog vertellen we jullie meer over de oorsprong van het product en hoe het uiteindelijk de chocolade in de winkel wordt gemaakt.

De eerste cacaobonen komen al uit het jaar 1200. In Mexico en Zuid-Amerika oogsten de Azteken als eerste de cacaoboon en maakte hier een drankje van. Dit smaakte naar meer, waardoor er steeds meer geëxperimenteerd werd met de grondstof. 

Cacaopods groeien aan de cacaoboom. Deze kan alleen groeien in een land met een gunstig klimaat, vaak rond de evenaar. Hier worden de bonen geoogst en vervolgens gedroogd. Nu zijn de bonen klaar om vervoerd te worden naar landen waar er cacao van gemaakt wordt. 

Nu vraag je je misschien af hoe deze cacaobonen uiteindelijk de heerlijke producten worden die Van Soest te bieden heeft. Allereerst wordt er per batch gekeken wat de smaak is van de boon. Het blijft namelijk een natuurlijk product dus dit kan per boon verschillen. Vervolgens wordt de perfecte blend van deze smaken samengesteld en geroosterd. Daarna worden de cacaodoppen van de cacaonibs gescheiden om hier vervolgens cacao-extract van te maken. Nu is het extract klaar om gemengd te worden met andere ingrediënten om hier pure, melk, of witte chocolade te maken. 

Het verschil tussen deze chocolade soorten zit in het percentage cacaobestanddelen. Bij pure chocolade moet dit minstens 35% zijn. Onze pure chocolade bevat 70% cacaobestanddelen en onze Gold collectie zelfs 80%. Hierdoor krijgt het zijn krachtige smaak en betekent dit dus ook dat er minder suiker aan toegevoegd wordt. Melkchocolade bestaat voor minimaal 32% uit cacaobestanddelen. Voor de productie van witte chocolade wordt er geen gebruik gemaakt van cacaopoeder maar van cacaoboter. Dit is een vetstof uit de cacaoboon die zorgt voor de romige smaak.

Misschien heb je in onze winkels wel eens de chocolademachines gezien. De machines zorgen voor mooie getempereerde chocolade, op exact de juiste temperatuur om te verwerken. Hierdoor kunnen wij er mooie producten van maken, heeft de chocolade een glans en een lekkere bite. Genieten maar! 

In onze winkels zijn chocolatiers aanwezig die mooiste creaties maken. Alles is ook 100% ambachtelijk bereid met alleen de beste en dagverse ingrediënten. Kijk vooral ook op onze Instagram (@vansoestamsterdam) voor een uitgebreid kijkje in de keuken. 

Vragen, of tips voor een volgende blog? Neem gerust contact met ons op! 

 

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.