test banner

VALENTIJN

  • Geplaatst op
  • Door Claudia da Silva Gomes
  • Geplaatst in liefde, valentijn
  • 0

Valentijnsdag is dé dag waarop geliefden elkaar laten weten hoeveel ze voor elkaar betekenen door elkaar te verwennen met cadeautjes, bloemen, chocolade en kaarten.

Geschiedenis

Er gaan meerdere verhalen rond over hoe Valentijnsdag nou eigenlijk is ontstaan. Het meest bekende verhaal gaat over de priester Valentinus, die bekend stond voor de goede daden die hij verrichtten voor de ouderen, zieken en armen. Op een dag genas hij de blinde pleegdochter van Asterius, de stadhouder van Rome. Asterius was Valentinus zo dankbaar dat hij zich bekeerde tot het Christendom en alle christelijke gevangen vrijliet. Keizer Claudius II was het er niet mee eens en liet Valentinus op 14 februari vermoorden. Later werd Valentinus heiligverklaard en werd 14 februari de dag waarop je ongestraft je geliefde kon verrassen.

 

Over de wereld

In Europa wordt Valentijnsdag overal op een soortgelijke manier gevierd. Echter zijn er wel verschillende benamingen voor Valentijnsdag zoals Dias dos Namorado in Portugal. Dit betekent Vriendendag in het Portugees. De Verenigde Staten viert Valentine’s Day sinds de 19deeeuw. In Centraal- en Zuid-Amerika verschilt in sommige landen de dag waarop het gevierd wordt. Zo vieren ze in Brazilië Valentijnsdag op 12 juni. In Iran en Saoedi-Arabië is Valentijnsdag verboden omdat ze daar geen westerse feestdagen vieren en dit feest niet volgens de Islam is, maar dat houdt niet iedereen tegen deze dag te vieren.

Een ander leuk feitje is dat ze in Japan Valentijnsdag eigenlijk op twee verschillende dagen vieren. Op 14 februari krijgen de mannen cadeautjes en liefde en op 14 maart is het de gelukkige dag van de vrouwen. In Thailand vieren ze ook Valentijnsdag. Daar heeft de kleur van de roos, die je geeft aan je dierbare, verschillende betekenissen. Een rode roos geef je aan je geliefde, een gele roos is voor een vriend of vriendin en een witte roos is voor je oma en/of opa.

Wist je dat: Er in Verona, de stad van Romeo & Juliet, ieder jaar duizenden brieven op Valentijnsdag worden ontvangen voor Juliet. Deze worden aan de muur van Juliet haar huis gehangen.

 

Chocolade

Chocola is altijd een perfect cadeau, maar als je op Valentijnsdag voor Cupido speelt is het stofje fenylethylamine in chocola het juiste voor aan je liefdespijlen. Dit stofje in je lichaam geeft je het verliefde gevoel waardoor je je blij en gelukkig voelt!

 

Wij hebben een top 5 geschenken lijstje gemaakt die je zeker even moet bekijken:

Top 5 Van Soest geschenken voor Valentijnsdag

 

  1. Luxe fluwelen hart bonbons

Een prachtig rood fluwelen hart gevuld met onze ambachtelijke bonbons.

 

 

  1. Romige praline hart met kleine hartjes

Een romige chocolade hart, opgespoten en gedecoreerd met chocolade hartjes en crispy parels.

 

 

  1. Hart met eigen tekst

Een chocolade hart met de keuze uit witte, melk, pure en ruby chocola. Maximaal 3 worden en een optie om het te vullen met chocolade parels.

 

 

  1. Hot chocolate hartjes

Chocolade blokjes die je kan roeren door je warme melk om een heerlijke warme chocolademelk te maken.

 

 

  1. Praline hartjes

Chocolade hartjes gevuld met een hazelnoot en heerlijke hazelnoot praline.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »