test banner

RUBY

Naast onze pure, melk en witte chocolade is er nu ook ruby! Ruby is een compleet nieuwe chocoladesmaak en- kleur die ontstaan is uit de ruby cacaoboon. Ruby heeft een rozerode kleur, een intense fruitige smaak en frisse, zure toetsen. Daarom is het ook zo bijzonder dat de kleur en smaak van deze chocolade zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken is. Meer dan tien jaar geleden werd er ontdekt dat bepaalde componenten in de cacaoboon een chocolade opleverde met deze uitzonderlijke kleur en smaak.

Achtergrond

Het vergde jarenlang onderzoek om erachter te komen hoe de ruby-cacaoboon – die voldoende precursoren bevatten – het beste tot chocolade kon worden verwerkt. Enkel die precursoren kunnen de bijzondere smaak en kleur van ruby chocolade voortbrengen. De ruby cacaoboon groeit in de landen waar oorspronkelijk chocolade ook vandaan komt zoals Brazilië, Ecuador en Ivoorkust. Door een strikte selectie en de vakkundige verwerking van de bonen kunnen we de typische smaak en kleur van ruby chocolade creëren. Ruby heeft 47.3% cacao, 26% melk en 35.9% cacaoboter en is dus puurder dan melkchocolade. Toch doet de smaak van ruby chocolade meer denken aan witte chocolade. Dit is ook één van de redenen waarom ruby zo’n merkwaardige ontdekking is en daarom werken wij graag met deze bijzondere chocoladesmaak.

 

    

 

 

Experimenteren

Wij maken onze ambachtelijke chocoladerepen en bonbons ook van ruby chocolade. Een voorbeeld van één van onze heerlijke smaken ruby bonbons is de ruby kokos sereh. Ruby gaat daarnaast ook goed samen met de smaken framboos en yoghurt. Door de komst van nieuwe chocoladesmaken kunnen wij ons steeds meer gaan ontwikkelen en geeft het ons de kans om te experimenteren met nieuwe smaken. Wij proberen onze authentieke recepten te combineren met nieuwe ontwikkelingen zoals de ruby chocolade om zo onze ambachtelijke producten in een nieuw jasje te steken. Nog lang niet iedereen is op de hoogte van deze bijzondere ontwikkeling in de chocoladewereld. Juist daarom is het zo leuk en origineel om onze ruby chocolade cadeau te geven, of om zelf uit te proberen natuurlijk!

Tip: We verkopen onze chocoladedrups ook in ruby. Smelt de drups om, en ga zelf aan de slag met experimenteren.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »